søndag den 3. april 2022

Nu er vi her

Kære interesserede-i-vores-liv-mennesker!

Vi har nu været i Mexico i lidt over en uge nu. Flyveturen gik godt, over al forventning. Så det var helt fantastisk. Det var dog stadig en lang tur, og børnene kunne ikke rigtig finde ro til at sove. Men det gik. Da vi ankom var kl 4 om eftermiddagen, og 24, dansk tid, var vi ret trætte, og udkørte alle sammen. Martin glemte sin telefon på flyveren, men folkene i lufthavnen var så hjælpsomme, og snart fik vi den igen. Vi kom desuden foran i flere køer, pga. hjælpsomt lufthavnspersonale, så det var dejligt, og rart at blive taget hånd om sådan et ukendt og ret så stort, nyt sted.

Natten tilbragte vi på et nærliggende hotel, inden vi dagen efter skulle leje en bil, og køre til San Diego, hvor vi blev hentet af Sue og Brian som er ledere af basen i Mexico.

Meget af turen fra San Diego gik langs stillehavskysten, inden vi nåede Ensenada. Det er den nærmeste store by inden man kører på en 15 km/45 minutter lang off-road vej i bjergene til basen. En rigtig bumpet, snoet tur ind i dalen, hvor man til sidst når ind til en masse gamle egetræer og buske. Her ligger basen og de små grønne tiny houses/ hytter som vi forskellige familier bor i, er bygget så de passer ind mellem træerne. Her er en legeplads, et kaffehus, et køkken, et badehus og en masse udendørs das, og så små huse nok til at alle familier har hver sit. Det er simple living, og det passer os fint. Der er dog både varmt vand, strøm, wifi, brusebad, og ikke mindst kaffe.

Vi er 20 familier her. 10 staff familier, som hjælper til og får det hele til at køre, og 10 studerende.Så ca 80 mennesker i alt. En masse børn i alle aldre, inkl. en 3 uger gammel baby (!)

Til at starte med var her varmt. 25 grader. Marie var lidt bekymret, for hvor varmt vil det så ikke være om 2 måneder? Folkene fra Hawaii og Singapore, synes det var koldt, især om natten og morgenen, hvor det kun der 15 grader. Siden har vi haft det endnu koldere. Det har regnet og temperaturen er faldet. Så nu ser vi frem til torsdag, hvor det skal blive 27 grader.

Vi har haft en lidt hård start. Alfred har haft rigtig ondt i maven, og har haft slemt jetlag, og fået 3 tænder oveni.

Vi har prøvet at give dem en blid opstart i skole (Elisabeth) og vuggestue (Alfred) hvilket har betydet at vi (Martin og Marie) er gået glip af en del undervisning. Elisabeth havde en god start. Hun har været ret spændt på at skulle starte, og er interesseret i at lære engelsk, og spørger hvad betyder det og det på engelsk. Alfred har været presset og vi har været meget sammen med ham i vuggestuen. Men vi tror at det bliver bedre i næste uge, og vi håber og ber til at de hurtigt må opfange sproget, og blive glade for at være der. Alfred er hurtigere til at lege med andre børn end Elisabeth er, fordi hun er så genert. Det er svært at lege med andre på hendes alder, når de ikke kan forstå hinanden fordi det er meget fantasileg, hvor Alfred bare gerne vil lege med biler.

Alle mennesker er rigtig søde her, og meget imødekommende, spændende og omsorgsfulde. Der er flest familier fra USA og Canada, men også fra Singapore, Tyskland og Mexico. Så mange forskellige mennesker, som alle har det samme formål, at lære Jesus bedre at kende og få lidt mere retning på livet. Nogle har solgt deres ejendele, huse, sagt lejligheder op, for at komme her. De fleste ved ikke hvad de skal bagefter.

Kl. er nu 14.10 søndag eftermiddag og vi vil gerne vise de andre på basen, og vi skal snart til at vise de andre på basen hvordan man laver snobrød.

Vi håber I har det godt derhjemme!!

Hvis I har I har tid og lyst må I meget gerne bede for at Alfred og Elisabeth må få det rigtig godt i henholdsvis nursery og foundation school.                               

Kh fra Elisabeth, Alfred, Martin og Marie

        

Børnene gjorde det så godt på flyveturen. Det var kun far der blev luftsyg på vej ned..

Hotelværelse i Los Angeles
Den lyder nu meget godt sådan en V8'er


En lille kolibri

Vores lille hus
Et billede fra legepladsen ud over nogle af hytterne, med et outhouse/muldtoilet til højre.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar